Gerobotiseerde geneesmiddelendistributie

Het CvSF produceert al meer dan 10 jaar in zakjes verpakte medicatie voor de kliniek met behulp van 2 geavanceerde GDS-robots. Nij Smellinghe was hiermee het eerste ziekenhuis in Nederland waar de GDS-robot werd ingezet voor de dagelijkse distributie van medicatie. Inmiddels is de ‘Baxterrol’ niet meer weg te denken uit het Nederlandse zorglandschap. Ons aandeel hierin betreft de levering van GDS-medicatie aan ruim 2000 patiënten in ziekenhuis, verpleeghuizen en overige zorginstellingen in heel Friesland.

Uit onderzoek is gebleken dat medicatieverstrekking aan de hand van geautomatiseerde distributie systemen (GDS) leidt tot een forse vermindering van het aantal medicatiefouten. Dit is het directe gevolg van het door de GDS uit laten voeren van (voorheen) menselijke handelingen met alle mogelijke fouten van dien. 

De robot kan meer dan 1000 soorten vaste orale toedieningsvormen distribueren in patiënt-specifieke zakjes. Op ieder zakje wordt vermeld de naam van de patiënt, de medicatie, omschrijving van de medicatie, tijdstip van inname en indien gewenst: een barcode voor de toedienregistratie. Het CvSF biedt de mogelijkheid om voor ieder gewenst tijdstip een zakje te produceren met een aantal soorten medicatie (multidose) of een zakje per tablet (unitdose). U kunt uw eigen file gebruiken, deze maken wij gereed voor u. Het systeem is hierdoor uitermate flexibel en overal inzetbaar. 

Wilt u uw geneesmiddelendistributieproces ook optimaliseren? Dan kan het CvSF u daarbij helpen met behulp van een uitgebreid pakket aan hoogwaardige producten en diensten, waaronder GDS-medicatie, EVS MedView, farmaconsultancy, en producten van onze volledig GMP-gecertificeerde bereidingsafdeling.